Menu
0
GRATIS VERZENDING VANAF €60 (in België en niet voor grote artikelen)
De winkel is gesloten op paaszondag 31 maart 2024. Le magasin est fermer le 31 mars 2024.
01Apr2020
Etiquette: tafel dekken doe je zo

Etiquette: tafel dekken doe je zo

Door: Annick CareyeReacties: 0

Als je je urenlang hebt uitgesloofd in de keuken mag een perfect gedekte tafel niet ontbreken. Tafel dekken is geen hogere wiskunde, maar hoe dek je deze dan volgens de etiquette? Gebruik onze gedekte tafel als geheugensteuntje bij het dekken van de tafel. Zo heb jij straks een eettafel om door een ringetje te halen en smaakt het diner nóg lekkerder.

 

Welke borden gebruik ik?

De borden zet je recht voor de stoel neer, op 2 centimeter van de tafelrand. Begin met het onderbord - deze wordt vaak niet gebruikt - en stapel de borden van groot naar klein. Het kleinste bord dient voor het voorgerecht. Het hoofdgerecht kun je eventueel apart serveren op een verwarmd bord. Links bovenin staat een klein bordje met een botermesje voor het broodje vooraf.
 

Hoe leg ik het bestek neer volgens de etiquette?

Werk met het bestek van buiten naar binnen: het bestek dat je eerst nodig hebt ligt aan de buitenkant. De vorken liggen aan de linkerkant, messen en lepels aan de rechterkant. Zorg dat de snijzijde van het mes naar binnen wijst. Het bestek voor het nagerecht ligt altijd horizontaal boven het bord. Het lepeltje wijst dan met de bovenkant naar links, terwijl het vorkje met de bovenkant juist naar rechts wijst. Zo schuif je het dessertbestek na het hoofdgerecht eenvoudig naar de juiste kant van het bord. 

 

Waar zet ik de glazen neer?

Rechts boven het bord zet je de glazen in een schuine lijn naar beneden neer. Bovenaan het waterglas, dan het rode wijnglas en onderaan het witte wijnglas.
 

Het servet links of rechts?

Het servet leg je links naast de vorken neer. Als je geen soep serveert, kun je het servet ook een plekje geven op het bord. Wees creatief: vouw het servet bijvoorbeeld in een waaier of rol hem in een servetring.
 

Maak de gedekte tafel persoonlijk met een naambordje

Niet essentieel, maar wel leuk: naambordjes op tafel. Maak bijvoorbeeld zelf voor iedereen een persoonlijk naambordje dat past bij de stijl van de rest van de tafel.
 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Recente artikelen

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.